Fejsbuk i Tviter udružuju snage

Bez autora
Sep 21 2011

Najavljene promene na Fejsbuku i Tviteru olakšaće slanje poruka iz jedne mreže u drugu. Korisnici će uskoro moći da povežu svoje Fejsbuk profile sa svojim nalozima na Tviteru. Do sada je povezivanje sa Tviterom bilo moguće samo sa profila koje su namenjene javnim ličnostima, kompanijama ili muzičkim grupama.Fejsbuk najavljuje subscription sistem (sistem „pretplata”), koji će raditi po principu Tviter „pratilaca”. Oni koji se prijave za praćenje određenog profila biće automatski informisani kad vlasnik ostavi neku javnu poruku.

Fejsbuk i Tviter udružuju snageNajavljene promene na Fejsbuku i Tviteru olakšaće slanje poruka iz jedne mreže u drugu.

Korisnici će uskoro moći da povežu svoje Fejsbuk profile sa svojim nalozima na Tviteru.

Do sada je povezivanje sa Tviterom bilo moguće samo sa profila koje su namenjene javnim ličnostima, kompanijama ili muzičkim grupama, prenosi BBC (Bi-Bi-Si).

Fejsbuk najavljuje subscription sistem (sistem „pretplata”), koji će raditi po principu Tviter „pratilaca”. Oni koji se prijave za praćenje određenog profila biće automatski informisani kad vlasnik ostavi neku javnu poruku.

Ova funkcija promeniće dinamiku Fejsbuka - do sada su korisnici imali uvid samo u profile svojih prijatelja, a putem subscriptiona će moći da imaju uvid „dešavanja” na profilu bilo kojeg od 600 miliona korisnika.

Fejsbuk je najavio da će ova mogućnost korisnicima uskoro biti na raspolaganju, a tačan datum verovatno će biti saopšten na F8 razvojnoj konferenciji koja počinje 22. septembra.

Ovaj potez tumači se kao odgovor na promene koje su početkom septembra korisnicima Tvitera omogućile da „tvitove” šalju direktno na svoje Fejsbuk profile, a analitičari kažu da je približavanju ovih mreža doprineo i strah izazvan uspehom koje je za kratko vreme postigao Gugl+.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik